Märkpennor för studenter

Märkpennor är perfekt för dig som är student och vill ha en rejäl penna för att till exempel samarbeta med andra och skriva på större blädderblock. Många märkpennor klarar även ”tuffare” ytor som gummi, plast, trä och glas. Dessutom har flertalet ett permanent, vattenfast och väderbeständigt bläck som klarar de flesta tänkbara påfrestningar. Märkpennan är alltså utmärkt om du vill att det du skriver eller ritar ska vara mer beständigt över tid.

Storlekar och färger på märkpennor

Märkpennor finns i olika storlekar och färger. Allt från den klassiska svarta till rött, grönt, blått och så vidare. Spetsbredden brukar anges i millimeter och kan variera kraftigt. Kom ihåg att skilja mellan märkpennor som passar för White board-tavlor och de som inte gör det. Använder du fel penna på en White board-tavla kan du få stora problem med att avlägsna bläcket från tavlan. De pennor som passar för White board-tavlor ska ha en tydlig markering på sig att så är fallet. Om inte bör du vara mycket försiktig.

Märkpennor för studenterBläcket torkar olika snabbt

Ofta är bläcket alkoholbaserat. Det kan ha mer eller mindre stark doft så är du känslig för starka dofter bör du vara noggrann med vilken märkpenna du väljer. Olika märkpennors bläck torkar olika snabbt. Läs på om den märkpenna du ska köpa för att få en uppfattning om hur snabbt bläcket torkar. Ofta är det bästa att hitta en penna med ett bläck som torkar så snabbt som möjligt. Märkpennor finns som ”Bra miljöval” med Svanen-märkning eller någon annan miljömärkning. Välj dessa pennor för att vara säker på att pennan har framställts med ett långsiktigt tänkande kring vår miljö. Märkpennorna kommer ofta i flerpack men det går också att köpa enstaka pennor om så önskas. Ofta signaleras bläckets färg med hjälp av färgen på korken.

Vissa kvalitativa märkpennor har ett så kallat Cap-off-bläck. Detta bläck fungerar så att det inte torkar på ett par dagar även om du skulle glömma att sätta på korken. Denna typ av märkpenna kan vara ett utmärkt val för dig som vet med dig att du är lite glömsk.

Det finns också märkpennor speciellt avsedda för CD/DVD-skivor. Dessa är utmärkta att använda om du till exempel bränner egna skivor hemma och vill kunna göra en markering på skivan utan att skada den. Ytterligare en typ av märkpenna är de som är avsedda för märkning av textilier. Med dessa kan du märka dina kläder snabbt och enkelt. Ofta har de en smal spets för att texten ska bli tydlig.

Comments are closed.