Fiberpennor

Fiberpennor finns i många varianter och allehanda färger, som svart, röd, blå, grön, ljusblå, gul, orange, brun, rosa, ljusgrön, grå och lila. Allt från de klassiska barnpennorna som ofta kommer i stora paket (10-tack, 12-pack, 24-pack eller till och med 100-pack!) med en mängd olika färger till mer exklusiva fiberpennor som kan ha metallförstärkt nylonspets. Linjebredden varierar och anges vanligtvis i millimeter. Ofta visar huven vilken färg det är på bläcket. Fiberpennor finns med cap-off-bläck som gör att du kan glömma att sätta på korken ett par dagar och trots det så torkar inte bläcket. Det är inte helt ovanligt att fiberpennan kommer i ett ergonomiskt trekantigt grepp – för ökad komfort. Fiberpennor finns som vattenbaserade och syrafria.

Fiberpennor lämpar sig utmärkt för dig som vill variera mellan olika färger och som gillar klara och skarpa färger. Fiberpennor är bra för inlärning för dig som är student. Att arbeta med olika färger kan öka inlärningsförmågan och möjligheten att komma ihåg det du studerar.

Fiberpennor passar även till barn som vill rita

Fiberpennor passar också alldeles utmärkt för mindre barn som gillar att rita. Barnen älskar att kunna variera mellan olika färger och fiberpennan brukar vara populär även i den lägre åldrarna. De klara och tydliga färgerna verkar tilltala barn. Köper du dessutom en fiberpenna med tvättbart bläck så är det inte hela världen om det hamnar lite färg utanför pappret. Rekommendationen är dock att vara noggrann med att inte få bläck på kläder då det kan vara svårt att få bort bläcket i tvätten. Se också upp för fiberpennor med smådelar, dessa kan vara ej lämpliga för barn under 3 år.

Somliga fiberpennor har framstuderad fiberspets med tryckmotstånd. Det finns också fiberpennor där färger går att tvätta bort från de flesta textilier.

Fiberpennor passar perfekt att måla och skriva med – både i hemmet, i skolan eller på arbetet. Det absolut vanligaste användningsområdet för fiberpennor är papper men finns även fiberpennor som kan användas på tyger. Dessa kan du använda för att markera dina kläder med, t.ex. skriva ditt barns namn på de klädesplagg som används på förskolan för att de inte ska förväxlas med andra barns plagg. Eller en märkning för att ett borttappat plagg ska kunna komma tillrätta igen.

Fiberpennor med breda spetsar kan ge en linjebredd på ca 1,7 mm. De med stor linjebredd passar utmärkt för att måla större områden och illustrationer. Dessa vilket gör den lämplig för att måla stora områden eller konstverk. Fiberpennor finns både som permanenta och som icke-permanenta.

Comments are closed.