Anteckningsblock

Anteckningsblock är perfekt för dig som till exempel vill föra anteckningar, göra skisser eller skriva dagbok och som behöver flera sammanhängande blad. Många studenter använder sig av anteckningsblock för att underlätta sina studier. Är du ute i arbetslivet och har mycket möten kan anteckningsblocket vara ett utmärkt hjälpmedel för att föra minnesanteckningar. Med ett anteckningsblock kan du enkelt ta med dig dina noteringar. Köper du ett lite mindre anteckningsblock kan det gå ner i handväskan eller annan tygpåse, perfekt för dig som enkelt behöver kunna resa runt med skolmaterialet. Ett lite större anteckningsblock ryms säkert i din ryggsäck eller datorväska. Anteckningsblock finns i en mängd olika storlekar. Storleken brukar anges i A2, A3, A4 och så vidare. Detta är ett internationellt standardformat som standardiserats i DIN 476-2 och ISO 216. Anteckningsblock kan också ha till exempel ett mer långsmalt format.

Papperstyper för Anteckningsblock

Papperstypen varierar från enklare papper till mer exklusivt papper. Pappret kan också ha en varierad gulhetsgrad, det vill säga att papprets vita färg kan skifta från kritvit till mer gult vitt. Välj mellan rutigt, randigt eller blankt papper. Randigt papper passar perfekt om du främst tänker använda blocket för att skriva. Rutiga block kan vara lämpliga till exempel för matematiska uträkningar eller andra uppställningar. Ett blankt papper är flexibelt och kan till exempel vara lämpligt för dig som ska skissa eller utföra konstnärligt arbete i ditt anteckningsblock.

Spiralblock

Spiralblock är vanligt. Detta innebär att blockets papper har satts samman med hjälp av en metallspiral. Ibland kan spiralen sitta upptill och ibland på sidan. Vilket du väljer beror på vilket håll du vill att blocket ska bläddras åt. Anteckningsblock kan också vara inbundna, häftade eller limmade. Ett inbundet anteckningsblock i en mer exklusiv utformning kan du behöva betala lite mer för. De enklaste anteckningsblocket är små och häftade eller limmade och kostar inte många kronor. Det är upp till dig att välja utifrån budget och önskad kvalitet och funktionalitet. Det finns så klart också anteckningsblock med miljövänligt papper – även dessa block kan du behöva betala lite mer för.

Anteckningsblock finns i varierad utformning och ofta med ett personligt uttryck. Du kan till exempel hitta anteckningsblock med färgglatt eller mönstrat omslag. Det är heller inte ovanligt att anteckningsblocket kan ha någon bild på framsidan. Bara fantasin sätter gränser för vilka olika typer av anteckningsblock som är möjliga att tillverka. På marknaden hittar du ett brett utbud och säkert kan du hitta något som både är praktiskt och som passar ihop med din personliga stil.

Comments are closed.